27 Ocak 2014 Pazartesi

MHP Saldırısının Muhtemel Sebepleri

PKK Kürt devleti kurma hayalinden vazgeçmiş değil. Hatta eskisinden daha çok bunun hayalini kuruyor. Ortalığı bulandırmak çok işine gelecektir. Bilindiği üzere doğuda Cemaatin dersaneler açmasını istemeyenlerin olduğu algısı mevcut. Van'da bir dersanenin molotoflarla basıldığında bu dahada günyüzüne çıktı. MHP şu anda 17 Aralık 2013'te yapılan ve iktidar tarafından Cemaatin içindeki paralel bir yapı kaynaklı darbe olarak değerlendirilen baskınları destekliyor. Ak Parti Öcalan'la MİT aracılığı ile görüşmeler sağlayarak Türkiye'de bir barış süreci sağladı. Cemaat iktidarın Öcalan'la MİT aracılığıyla görüşmesinden rahatsızdır şeklinde görüşler var. Her ne kadar Fethullah Gülen barış için baldıran zehiri içmeye değer demiş ve son BBC mülakatındada bunu desteklemiş ve doğru bulduğunu dile getirmişsede. O zaman Erdoğan biz baldıran zehiri içmeye razıyız demiş MİT aracılığıyla Öcalan'la görüşmelere başlamış, bunu ileriki aşamalarda BDP'ninde görüşmelerine izin vererek sürdürdü, sürdürmekte.  Şu an dahi ara ara BDP'liler bu görüşmelere devam ediyorlar. Bunun adına barış süreci deniyor.

Esenyurt'ta MHP seçim bürosuna 27 Ocak 2014'te bir saldırı düzenlendi.

İstanbul Esenyurt'ta meydana gelen olayda, Seçim Bürosu'nun önüne gelen bir grup, MHP'liler ile tartıştı.

Gerginliğin büyümesiyle grup; partililere silah, bıçak ve sopalarla saldırdı.  Olayda 3’ü ağır 5 kişi yaralandı

Şimdi bu barış süreci diye nitelenen sürecin devamında MHP saldırısını yapanların 4 niyeti olabilir:

1) MHP taraftarları içinde zaten var olan "Ak Parti PKK ile masaya oturdu" kızkınlığını pekiştirerek onların karşı saldırıya geçmelerini beklemekteler .

2) Bunu yapanları zaten şu an iktidarla Cemaat gerginliğinden faydalanarak Cemaatin üzerine atmak istemekteler .

3) PKK yaptı deyip barış sürecine balta vurmak istemekteler .

4) Oralarda MHP'nin varlığını istemeyen ve kendi bekasını sürdürmek isteyen Ak Parti'nin planladığı bir oyun algısını yaratmak. Burada mealen "Erdoğan halkı tahrik edici dil kullanıyor" diyenlere dikkat diyorum. Sakın onlar kendi kitlesini tahrik ediyor olmasın bu söylemle.

Sonrasında 27 Ocak 2014'te gece saat 23:00'da Şişli belediyesine yapılan silahlı saldırı Erdoğan'ın pazar günü Sarıgül dosyasını açıkladığı günün arkasından geliyor. Yani MHP saldırısınıda Şişli belediyesine yapılan saldırıyıda yapanlar yine gözleri Ak Parti'nin üzerine çekmek isteyen kişiler. Bu saldırıda şükür can kaybı yaşanmıyor.
Şişli Belediyesine silahlı saldırı

Bekleyip göreceğiz ama ben birincisini ve dördüncüsünü daha olası görüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder